Vaticanul incepe primele vaccinari anti-coronavirus - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vaticanul începe primele vaccinări anti-coronavirus

[2021-01-14]
Papa Francisc
Vaticanul a început miercuri să administreze primele doze de vaccin anti-coronavirus. Locuitorii și angajații Vaticanului și familiile lor primesc dozele de vaccin Pfizer-BioNtech în atriul Aulei Papa Paul al VI-lea. Papa Francisc a primit prima doză de vaccin pe 13 ianuarie. Se pare că va primi a doua doză în aproximativ trei săptămâni. Pontiful a anunțat într-un interviu recent că va fi vaccinat împotriva Covid-19. A mai spus că crede că, „etic vorbind, toată lumea ar trebui să își facă vaccinul”.

Papa emerit Benedict al XVI-lea va primi de asemenea în curând vaccinul împotriva coronavirusului, potrivit secretarului său personal, Arhiepiscopul Georg Gänswein. Mons. Gänswein și ceilalți din reședința ce îl găzduiește pe fostul Pontif, mănăstirea Mater Ecclesiae, vor fi și ei vaccinați. Dr. Andrea Arcangeli, șeful serviciului de sănătate al Vaticanului, a declarat luni pentru Vatican News c㠄este foarte important ca chiar și în mica noastră comunitate să se înceapă cât mai curând o campanie de vaccinare împotriva virusului responsabil de Covid-19”.
Statul Vatican, cel mai mic stat național independent din lume, are o populație de aproximativ 800 de persoane. Dar împreună cu Sfântul Scaun are peste 4.000 de angajați. De la începutul focarului de coronavirus, un total de 27 de persoane au fost depistate pozitiv cu Covid-19 în Vatican. Printre aceștia s-au aflat cel puțin 11 membri ai Gărzii elvețiene. Papa Francisc și alți oficiali ai Vaticanului au formulat cu insistență cererea ca vaccinurile să fie distribuite echitabil, în special celor mai nevoiași oameni din lume. „Cer tuturor – liderilor guvernamentali, afaceriștilor, organizațiilor internaționale – să încurajeze cooperarea și nu concurența, și să caute o soluție pentru toată lumea: vaccinuri pentru toți, în special pentru cei mai vulnerabili și nevoiași din toate regiunile planetei”, spunea Papa Francis la binecuvântarea sa tradițional㠄Urbi et Orbi” din ziua de Crăciun.
Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, este în general sănătos, deși suferă de sciatică și a avut o intervenție chirurgicală la ochi pentru cataractă în 2019. Când era tânăr, i s-a scos o parte de plămân din cauza unei infecții. Peste 79.000 de persoane au murit din cauza Covid-19 în Italia, potrivit Centrului John Hopkins de Resurse privind Coronavirusul. Vârsta medie a victimelor din Italia este în jur de 80 de ani, potrivit AP, iar 65% dintre cei decedați de coronavirus în Italia aveau alte trei sau mai multe probleme de sănătate înainte de a fi depistați pozitiv.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 37, Ultimul acces: 2021-02-26 00:28:54