Episcopul Siluan al Ungariei a binecuvantat cu Agheasma Mare institutiile romanesti din Giula - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Episcopul Siluan al Ungariei a binecuvântat cu Agheasmă Mare instituțiile românești din Giula

[2021-01-14]
de Iulian Dumitrașcu

Episcopul Siluan al Ungariei a binecuvântat marți, prin stropirea cu cu Agheasmă Mare, instituțiile românești din Giula.
În demersul său, ierarhul a fost însoțit de câțiva clerici. Cu toții au respectat măsurile de protecție împotriva Covid-19.
Părintele Episcop a trecut pe la instituțiile românești, unde a fost întâmpinat de membri din conducere, de personal, dar și de numeroși elevi și copii de la Școala și Grădinița Românească din Giula.
Au fost sfințite sediul Consulatului General al României la Giula și Reședința Domnului Consul General, Grădinița Românească, Școala Generală, Căminul de elevi și Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu”, Muzeul Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, Autoguvernarea pe Țară a Românilor din Ungaria (AȚRU), Centrul de Documentare și Informare al AȚRU, Uniunea Culturală a Românilor din Ungaria (UCRU), sediul Săptămânalului „Cronica” al AȚRU, și casa Doamnei Preotese Veturia Ardelean, soția vrednicului de pomenire Părinte Vicar Eparhial Pavel Ardelean.
„Cu toții au primit cu multă bucurie și nădejde binecuvântarea adusă prin stropirea cu Agheasmă Mare și revărsată cu îmbelșugare, în aceste zile, peste dreptmăritorii creștini din lumea întreagă”, a spus Episcopul Siluan.
A devenit tradiție ca, la câteva zile după Sărbătoarea Botezului Domnului, Episcopul Siluan al Ungariei să binecuvânteze cu Agheasmă Mare instituțiile românești din Giula.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 29, Ultimul acces: 2021-02-27 12:39:43