Decanul Facultatii de Teologie din Sibiu: Avem datoria de a continua mostenirea academica lasata de Pr. Mircea Pacurariu - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2021 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Decanul Facultății de Teologie din Sibiu: Avem datoria de a continua moștenirea academică lăsată de Pr. Mircea Păcurariu

[2021-01-14]
de Ștefana Totorcea

„Avem datoria de a mărturisi cine a fost părintele profesor Mircea Păcurariu, să ducem mai departe moștenirea sa, pasiunea deosebită pentru studiu, slujirea la sfântul altar, crearea unei școli de cercetare, pentru că părintele profesor lasă în urma sa o adevărată școală de cercetare în domeniul istoriei bisericești”, a spus părintele Daniel Buda la slujba de priveghi oficiată vineri pentru Părintele Mircea Păcurariu.
Slujba din catedrala sibiană a fost prezidată de Arhimandritul Ioachim Tomoiagă, Vicarul Administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului.
„Și mai avem o datorie”, a adăugat Decanul Facultății de Teologie din Sibiu.
„A lăsat în urma sa o operă imensă. Nu este pentru nimeni din Biserica Ortodoxă Română un secret că părintele Mircea Păcurariu va rămâne în istorie ca cel mai mare istoric bisericesc al secolului al XX-lea. A lăsat destui ucenici și a lăsat destule teme de cercetare deschise, astfel încât opera sa fecundă să rodească prin cercetarea ucenicilor săi.”
Joi seară, după slujba Vecerniei, va fi oficiată o nouă slujbă de pomenire, iar vineri, după Sfânta Liturghie, la ora 10.00, va fi oficiată slujba de prohodire.
Părintele Academician Mircea Păcurariu a trecut la Domnul în dimineața zilei de miercuri, 13 ianuarie, la ora 07:41.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 30, Ultimul acces: 2021-02-28 06:24:16