La bisericile din Targu Mures poti dona imbracaminte si incaltaminte pentru cei fara posibilitati - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

La bisericile din Târgu Mureș poți dona îmbrăcăminte și încălțăminte pentru cei fără posibilități

[2021-02-17]
de Sorin Ionițe

În preajma a 12 biserici din municipiul Târgu Mureș au fost montate 18 containere speciale pentru colectarea de îmbrăcăminte și încălțăminte, cu scopul întrajutorării persoanelor cu o situație materială precară.
Demersul a fost inițiat joi, 11 februarie 2021 de Asociația „Filantropia Ortodoxă Alba Iulia” – filiala Târgu Mureș și susținut de Arhiepiscopia Alba Iuliei și Protopopiatul Târgu-Mureș.
„Astfel, credincioșii târgumureșeni sunt chemați să își exercite iubirea milostivă față de aproapele, oferind în dar, după posibilități, bunuri reprezentând obiecte vestimentare”, anunță Arhiepiscopia Alba Iuliei.
Îmbrăcămintea și încălțămintea aflate într-o stare bună vor fi cosmetizate și igienizate, urmând ca mai apoi să fie donate familiilor numeroase, vârstnicilor (singuri) aflați în dificultate și persoanelor cu dizabilități.
De asemenea, obiectele vestimentare cu un grad mai ridicat de uzură vor fi sortate și, după caz, transformate în produse de bază și utilizate ca materie primă în industrie.
Foto credit: mures.ro
Cele 12 locașuri de cult în vecinătatea cărora au fost amplasate containerele speciale sunt: biserica din Dâmbul Pietros, biserica din cartierul Belvedere, biserica „Sfânta Ana” din cartierul Tudor, Catedrala din cartierul Tudor, biserica din vecinătatea sediului Protopopiatului, biserica din cartierul Mureșeni, biserica din cartierul Mureșeni Sat, biserica „Buna Vestire” – Catedrala mică, biserica din cartierul Livezeni, biserica din cartierul Unirii, biserica din cartierul Remetea și biserica din cartierul Rovinari.

Sursa: www.Basilica.ro


Contor Accesări: 526, Ultimul acces: 2024-03-24 07:50:11