DespreNoi - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2022 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Despre noi

Situl BISERICI.org este dedicat tuturor celor suferinzi, tuturor celor ce au nevoie de EL.

Înainte de toate acest sit se dorește o clipă de spiritualitate pentru cei obosiți, necăjiți, stresați de avalanșa de evenimente cotidiene, pentru cei al căror suflet caută un strop de liniște și pace....
Situl BISERICI.org își propune să ofere informații de tip text și imagine despre cât mai multe biserici din România, tuturor celor interesați și crează în același timp (prin forum) un loc de întâlnire și discuții pentru cei interesați.
Înscrierea pe situl BISERICI.org are ca scop recrutarea entuziaștilor posesori de informații despre biserici pentru a ajuta la dezvoltarea sitului, dar în același timp le oferă administratorilor (preoților), posibilitatea de a face vizibile, pe intenet, lăcașurile pe care le păstoresc.

SCURT ISTORIC
Alexandru Losonczy este inițiatorul acestui proiect și iată povestea lui:
"Pe când eram încă tânar, pe la începutul liceului, prin anii 70, mi-a venit o idee- să cutreier țara pe bicicletă, să fotografiez biserici, să culeg informații despre ele și eventual să public aceste informații.
Ideea a mocnit (vreo 30 de ani), mai reizbucnea din când în cînd, dar era mereu repusă la baza stivei. Dar deodată, în toamna lui 2004, ideea a revenit cu insistență și a început să prindă contur. Cartea a devenit pagină web, fotografiile pe hartie și film - fotografii digitale, fișele cu texte- fișiere, etc.
Aveam toate elementele, știam cum să le îmbin, totul era numai o problemă de timp și de bani. Bani am gasit în octombrie 2004 și am cumpărat găzduire de pagină web la APIS. Timp am găsit (prin autoimpunere) începând cu ianuarie 2005.
Am profitat de profesia mea, mai exact de ultimele proiecte și am purces la drum. Am realizat scheletul, am refolosit și am adaptat programe de la alte proiecte, am realizat programe noi, iar prin martie 2005 situl a fost lansat în eter (internet). Pe tot acest drum am fost susținut și ajutat de familia mea, căreia îi mulțumesc!"
Acest sit este creat cu dragoste din dorința de cunoaștere a tot ceea ce înseamnă spiritualitate pe aceste meleaguri. Este o activitate non-profit ce se bazează pe voluntariat!
 

Ultimele Fapte Bune

1. Máthé János - Încărcare fotografii 1

15-11-2022: Domnul Máthé János a incarcat peste 770 de fotografii și informații de tip text despre 48 de biserici din 7 județe. Mulțumim! - www.facebook.com/janos.mathe.372

2. Luminița Moruz - Furnizare fotografii 1

31-10-2022: Dna. Luminița Moruz a furnizat sitului peste 720 de fotografii despre 144 de biserici din 27 județe. Mulțumim! - www.facebook.com/max.kyty

3. Brudi Fürbacher - Încărcare fotografii 32

31-10-2022: Brudi a incarcat peste 17500 de fotografii și informații de tip text despre 789 de biserici din 23 județe. Mulțumim! - www.facebook.com/andrei.furbacher?fref=ts

4. Porcius Maftei - Încărcare fotografii 9

31-10-2022: Domnul Porcius Maftei a incarcat peste 5980 de fotografii despre 693 de biserici din 7 județe. Mulțumim! - www.facebook.com/maftei.porcius

5. Mircea Gabriel Ivan - Încărcare fotografii 8

31-10-2022: Dl. Gabriel Ivan a incarcat peste 7620 de fotografii și informații de tip text despre 421 de biserici din 10 județe. Mulțumim.