Vizita pastorala in parohia Traian - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Vizită pastorală în parohia Traian

[2008-01-21]
Episcopul Petru Gherghel al Diecezei de Iași a făcut o vizită pastorală în parohia "Sf. Iosif Muncitorul" din Traian, Bacău, în ziua de duminică, 20 ianuarie 2008, aflăm de pe Ercis.ro. Această parohie a fost înființată în anul 1969 și este alcătuită din 474 de familii, inclusiv cele din filiala Zăpodia (166). Parohul acestei comunități este pr. Albert Lucaci din 2003. Vizita a început duminică dimineața la ora 8.30 cu filiala Zăpodia. În fața bisericii, părintele paroh, primarul Damian Comorașu și un număr impresionant de credincioși l-au întâmpinat pe Preasfințitul Gherghel, urându-i bun venit în mijlocul lor. Sfânta Liturghie care a urmat a fost animată prin cântece de un cor de copii conduși de profesoara lor de religie. Preasfințitul a explicat în timpul predicii că mântuirea vine de la Miel ul lui Dumnezeu, de la Isus Cristos și nu de la oameni. În timpul Liturghiei, pr. poenitentiarius magnus Isidor Mocanu și pr. cancellarius Lucian Păuleț au fost disponibili pentru spovezi. După Sfânta Liturghie Preasfințitul Gherghel a ținut o cateheză copiilor și a discutat cu credincioșii.
Episcopul a plecat apoi la Traian, unde a fost primit din nou într-o atmosferă de sărbătoare. După cuvântul părintelui Lucaci și al Preasfințitului Gherghel, cei prezenți s-au îndreptat spre biserică purtând în procesiune șase icoane noi, făcute prin grija unor familii din Traian. Acestea, împreună cu o cruce procesională și patru felinare, au fost binecuvântate de Preasfințitul Gherghel în cadrul sfintei Liturghii pontificale, pentru a fi folosite în procesiuni. La predică, Episcopul de Iași a amintit de preoții care au lucrat în parohia Train, pr. Carmil Dancă și pr. Iosif Ișvanca, a căror slujire este continuată de părintele Albert Lucaci. Episcopul Gherghel a mai sco s în evidență că din această parohie provin mai mulți preoți și persoane consacrate. După Liturghie, Preasfințitul s-a întâlnit cu copii. După-amiază, după o trecere prin documentele parohiei, a urmat întâlnirea cu cei 15 membri ai consiliului parohial, în cadrul căreia s-a discutat și problema consolidării și reamenajării bisericii. După Liturghia de la ora 16, au urmat Adorația Euharistică prezidată de Preasfințitul Gherghel, concluziile la vizita canonică și binecuvântarea Excelenței sale Petru cu posibilitatea obținerii indulgenței plenare.
(Sursa: Dieceza Romano-Catolică de Iași)

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1144, Ultimul acces: 2024-04-26 00:32:41