Detalii despre exercitiile spirituale de Post ale Papei - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Detalii despre exercițiile spirituale de Post ale Papei

[2012-02-27]
Exercițiile spirituale din Postul Mare ale Papei Benedict al XVI-lea vor include rugăciune contemplativă și meditații pe tema spirituală a comuniunii creștinului cu Dumnezeu. Timp de șapte zile consecutive, începând de duminică, 26 februarie 2012, Papa și unii membrii ai Curiei Romane își vor reduce dramatic programul lor obișnuit de muncă, pentru a-și face timp pentru reculegeri zilnice. Ei fac împreună aceste exerciții spirituale în timpul Adventului și al Postului Mare cu scopul de a se apropia mai mult de Cristos. Titlurile celor șapte zile de mediație sunt: "În numele Tatălui, al Fiului și al Duhului Sfânt"; "Comuniune și viață"; "Comuniune și milostivire"; "Ruperea comuniunii, păcatul"; "Dumnezeu este iubire"; "Sărăcie, castitate, ascultare și rugăciune - Duhul Sfânt"; și "Iubire și credință".
Meditația "Dumnezeu este iubire" va explora teme precum moartea unui preot, pocăința și reconcilierea, iubirea fraternă, și Fecioara Maria ca "Mamă a credincioșilor", care este "un model de comuniune cu Tatăl și cu Fiul". Exercițiile spirituale ale Papei vor avea loc în Capela Redemptoris Mater din Vatican. Tema lor este luată din prima Scrisoare a Sfântului Apostol Ioan (1Ioan 1,3): "Comuniunea noastră este cu Tatăl și cu Fiul Său Isus Cristos". În acest an reflecțiile vor fi conduse de Cardinalul Laurent Monsengwo Pasinya de Kinshasa, Congo. Exercițiile spirituale au început duminică, la ora 6 p.m., cu expunerea Preasfântului Sacrament, rugăciunea de seară și o meditație urmată de adorație și binecuvântare. Începând de luni, 27 februarie, programul zilnic va cuprinde prima meditație de la orele 9 a.m., după rugăciunea de dimineață. La ora 10.15 a.m., o nouă rugăciune va fi urmată de a doua meditație a zilei. A treia și ultima mediație va avea loc la ora 5 p.m., urmată de rugăciunea de seară, adorația și binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament.
Începând din anul 2007, Cardinalul Monsengwo, în vârstă de 72 de ani, este Arhiepiscop de Kinshasa, din Republica Democratică Congo. El a fost creat Cardinal în 2010. A fost o figură importantă în trecerea țării de la dictatură la democrație în anii 1990 și continuă să critice deschis corupția din viața publică. În ultimii ani, între alți clerici de seamă care au fost invitați să îi predice Papei în timpul Postului Mare se numără Patriarhul emerit de Veneția, Cardinalul Marco Ce; Arhiepiscopul emerit de Bologna, Cardinalul Giacomo Biffi; și teologul carmelitan desculț francez pr. Francois-Marie Lethel.

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 894, Ultimul acces: 2024-04-23 07:33:50