Papa a primit Comitetul pentru Colaborarea Culturala - BISERICI.org este un proiect non-profit ce are ca scop crearea unui spatiu virtual de gazduire a informatiilor despre locașurile de cult din România.
BISERICI.org - Situl Bisericilor din România

© 2005-2024 BISERICI.org

eXTReMe Tracker
 Google Translate 

Știri și Evenimente

Papa a primit Comitetul pentru Colaborarea Culturală

[2014-01-11]
Papa Francisc i-a primit astăzi în audiență pe membrii Comitetului pentru Colaborare Culturală cu Bisericile Ortodoxe și Bisericile Ortodoxe Orientale. Respectivul comitet aniversează anul acesta 50 de ani de existență. La audiență a participat și Cardinalul Kurt Koch, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Unității Creștinilor, care a luat primul cuvântul, însoțit de Mons. Johan Bonny, Episcop de Anversa, președintele comitetului. Au fost de asemenea binefăcători, dar și studenți cu burse la Roma acordate de comitet.
"Calea spre reconcilierea și fraternitatea înnoită dintre Biserici", a spus Papa în discursul său, "cere experiența prieteniei și a împărtășirii, care vin din înțelegerea reciprocă dintre membrii diferitelor Biserici". A lăudat munca acestui comitet și le-a mulțumit numeroșilor binefăcători care fac posibile bursele pentru "clerici și laici din Bisericile Ortodoxe și din Bisericile Ortodoxe Orientale care doresc să își finalizeze studiile teologice la instituții academice ale Bisericii Catolice". I-a asigurat pe cei prezenți că îi pomenește în rugăciune, cerându-le să se roage și ei pentru el.
Comitetul pentru Colaborarea Culturală a fost înființat la 27 iulie 1964, de către Papa Paul al VI-lea, ca una dintre inițiativele de "restabilire a relațiilor fraterne dintre Biserica Catolică și venerabilele Biserici Răsăritene". Comitetul promovează schimburile de studenți între Biserica Catolică și Bisericile Ortodoxe, respectiv Ortodoxe Orientale. "Șederea voastră în mijlocul nostru", le-a spus Papa Francisc studenților, "este importantă pentru dialogul dintre Bisericile de astăzi, dar mai ales de mâine".

Sursa: www.Catholica.ro


Contor Accesări: 1086, Ultimul acces: 2024-05-01 05:05:46